Frivillige skal hjælpe børnefamilier på Djursland

Foto: Gravide og småbørnsfamilier på Djursland kan se frem til sociale og netværksskabende aktiviteter, når Mødrehjælpen åbner ny lokalforening på Djursland // Andreas Omvik.

Af Lone Sørensen

Mødrehjælpen starter lokalforening på Djursland, og holder informationsmøder den 25. og 30. august i henholdsvis Grenaa og Rønde. Alle med interesse i at høre om Mødrehjælpen er velkomne.

 Lokalforeningen bliver Mødrehjælpens lokale holdepunkt og er drevet af frivillige, som skal hjælpe og lave aktiviteter for gravide og børnefamilier. I 2023 åbner lokalforeningen også en butik med nystrik og genbrug til børn. Lokalforeningen oprettes som et led i Mødrehjælpens ”1000 Dage” partnerskab med Egmont Fonden og vil derfor have et særligt fokus på at lave aktiviteter for og med gravide og småbørnsfamilier.

 ”Vi ved fra vores øvrige lokalforeninger, at det gør en stor forskel i familiernes liv, når frivillige møder forældre og børn i øjenhøjde og har lyst til at skabe rammerne for gode familieoplevelser. Eller støtte op om, at børn kan holde børnefødselsdag med vennerne. Vi glæder os meget til at kunne tilbyde det samme holdepunkt til børnefamilier på hele Djursland”, fortæller Lone Sørensen, frivilligkonsulent i Mødrehjælpen.

 For at komme godt fra start med lokalforeningen søger Mødrehjælpen lokale ildsjæle, der har lyst til at sidde med i lokalforeningens bestyrelse og lægge fundamentet til et godt frivilligt fællesskab, der brænder for at hjælpe lokale familier.

 ”Det er en unik mulighed for at få erfaring med at starte en lokalforening, få indflydelse på foreningens arbejde og lede et frivilligt fællesskab og skabe sammenhold om at gøre en forskel for lokale gravide og børnefamilier, der befinder sig i en sårbar situation. Vi håber, at mange har lyst til at være med i den spændende opstart”, fortæller Lone Sørensen.

 Base i Grenaa - for familier på hele Djursland

Lokalforeningen får base i Grenaa, hvor det er planen, at foreningen i 2023 åbner en butik med salg af nystrik og velholdt genbrug af tøj, legetøj og -udstyr til børn. Lokalforeningens aktiviteter henvender sig til gravide og børnefamilier på hele Djursland. Det er håbet på sigt at få små aktivitetsgrupper fordelt rundt på Djursland men med fælles base i butikken i Grenaa.

 ”Butikken bliver en vigtig del af lokalforeningens arbejde. Overskuddet fra butikken går direkte til lokale aktiviteter for gravide og børnefamilier og til Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning”, fortæller Lone Sørensen.

 Mødrehjælpen holder informationsmøde torsdag den 25. august kl. 17.00 - 18.30 på Grenaa Bibliotek, N P Josiassens Vej 17, Grenaa samt tirsdag den 30. august kl. 17.00-18.30 på Kulturhotellet, Hovedgaden 10, Rønde. Af hensyn til forplejning kan interesserede tilmelde sig via https://mhj.nemtilmeld.dk.

 Hvis du er interesseret i at være frivillig i Mødrehjælpens nye lokalforening på Djursland, kan du kontakte Lone Sørensen fra Mødrehjælpen på 40757960. Du kan også holde dig opdateret på facebooksiden https://fb.com/moedrehjaelpendjursland.

 
Foto: Gravide og småbørnsfamilier på Djursland kan se frem til sociale og netværksskabende aktiviteter, når Mødrehjælpen åbner ny lokalforening på Djursland // Andreas Omvik

Fakta om Mødrehjælpen:

Mødrehjælpen er en privat, socialhumanitær organisation, der hjælper gravide og forældre, der befinder sig i en sårbar situation samt bidrager til at udvikle dansk socialpolitik.

 Mødrehjælpen har både professionelle rådgivningstilbud og lokalforeninger med aktiviteter og butik drevet af frivillige. Indsatserne går hånd-i-hånd og støtter på hver sin måde gravide og børnefamilier igennem livets sårbare situationer.

 Mødrehjælpen har 140 lønnede medarbejdere og godt 2.200 frivillige ildsjæle landet over. Mødrehjælpen har rådgivningshuse i København, Aarhus og Aalborg. Hertil kommer Mødrehjælpens 42 lokalforeninger og 43 butikker rundt om i Danmark.

 Mødrehjælpen hjælper og rådgiver stadig flere børnefamilier. I 2021 imødekom Mødrehjælpen 46.249 henvendelser. 24.671af dem deltog i eller modtog hjælp via Mødrehjælpens lokale aktiviteter og tilbud. Mødrehjælpens lokalforeninger spiller derfor en stor rolle i at sikre, at Mødrehjælpen kan hjælpe endnu flere, der befinder sig i en svær situation, både lokalt og på landsplan.

Fakta om 1000 Dage – alle skal have en god start på livet

”1000 Dage” er et fem-årigt partnerskab mellem Egmont Fonden og Mødrehjælpen, der giver

gravide og nybagte forældre én samlet indgang til viden, inspiration og rådgivning fra graviditet til barnets treårs fødselsdag. Et led i partnerskabet er tilbud om lokale aktiviteter, der understøtter de første 1000 dage af børns liv.

For yderligere information kontakt:

Lone Sørensen, frivilligkonsulent i Mødrehjælpen, los@moedrehjaelpen.dk eller tlf. 40 75 79 60

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Lone Sørensen