Større færdselsindsats på Djursland resulterer i 15 sigtelser for tunede knallerter

dato

En omfattende færdselsindsats på Djursland tirsdag eftermiddag og aften førte til, at 15 personer blev sigtet for at køre på tunede knallerter. Betjente fra Østjyllands Politi, assisteret af lokalpolitiet i Rønde og færdselsbetjente fra Nordjyllands Politi, deltog i indsatsen, der strakte sig over områderne Auning, Ørum Djurs, Grenaa og Ebeltoft.

Østjyllands Politi modtager mange henvendelser om vild knallertkørsel og foretager derfor løbende kontroller. Kontrollen tirsdag havde særligt fokus på Djursland, og resulterede i 15 sigtelser for kørsel på knallerter, der kunne køre hurtigere end tilladt. De sigtede kan se frem til en bøde, og hvis de bliver taget igen, vil deres knallert blive beslaglagt med henblik på konfiskation.

Ud over de 15 sigtelser for tunede knallerter blev der også noteret andre færdselsforseelser. Blandt disse var en spirituspåvirket bilist, tre personer der kørte uden førerret, to der førte bil og stor knallert selvom de var frakendt førerretten, tre der kørte på knallert uden forsikring, ni der benyttede mobiltelefon under kørslen (hvilket resulterede i klip i kørekortet), fire der ikke benyttede sikkerhedssele, fem hastighedsovertrædelser til klip og 15 øvrige forseelser.

Østjyllands Politi vil fortsat foretage flere knallertindsatser på de østjyske veje og opfordrer forældre til at tale med deres børn om farerne ved tunede knallerter.

Kilde: Politiets Døgnrapport