Carlsberg er kendt for deres øl, men bag bryggeriets succes ligger der et omfattende forskningsarbejde. Carlsberg Laboratorium har i årenes løb ikke kun forbedret ølproduktionen, men også gjort betydelige bidrag til naturvidenskaben. Foredraget vil give indblik i laboratoriets arbejde, herunder rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen.
Ølproduktion og bæredygtighedUnder foredraget vil Birgitte Skadhauge og Erik Lund forklare, hvordan byg og humle forædles og dyrkes bæredygtigt. Der vil også være fokus på maltningens betydning for smagen af øllet samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil høre om, hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland kan give indsigt i fortidens plantes tilpasningsevne til klimaændringer.
Smagsprøver og videnskabelig streamingSom en del af oplevelsen vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Rimsøhuset, Rimsø Bygade 22, 8500 Grenaa
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her