Nyt, gammelt og bæredygtigt tag på Grenaa Idrætscenter

Foto: Norddjurs Kommune. En ny metode giver længere liv til taget på Grenaa Idrætscenter.
Profilbillede
dato

Der sker ting og sager på toppen af GIC. En nytænkende metode hvor nyt og gammelt kombineres, bevarer den oprindelige arkitektur og giver samtidig en særligt holdbar tagkonstruktion.

Mange borgere i Norddjurs Kommune har ugentligt sin gang i Grenaa idrætscenter. Hvis du er en af dem, har du måske bemærket, at der er et byggearbejde i gang på toppen af idrætscenteret. Taget er nemlig ved at få en opdatering med et langt fremtidsperspektiv.

Idrætscenteret er ejet af Norddjurs Kommune og stod færdigbygget i 1981. Tagkonstruktionen har derfor udtjent sin holdbarhed nu over 40 år senere.

I renoveringen har man med respekt for den oprindelige arkitektoniske linje valgt at holde fast i de patinerede stålplader. Under pladerne lægges nu tagpap og de selvsamme stålplader genanvendes.

Den nye kombination af materialer forventes at gøre taget særligt holdbart.

Bæredygtig renovering

I renoveringen af tagkonstruktionen har der været fokus på miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Dette gør sig eksempelvis gældende ved at stålpladerne genbruges.

På den måde spares både produktionen, transporten og udgifterne ved nye materialer. Derudover vil den særligt holdbare konstruktion betyde, at der går længe, før der skal renoveres tag igen.

Alle tagkonstruktioner bør skiftes på sigt, men det antages at denne nye løsning kan holde vind og vejr ude længere end de fleste andre tag-typer.

Det er den lokale Lyngby virksomhed; Rytters Tømmerfirma, der vandt hovedentreprisen og sammen med sine underentreprenører knokler med at fremtidssikre GICs tagkonstruktion.

Virksomheden Fruerlund & Høg fra Ørsted har bidraget med rådgivningen og tegningsmaterialet.

Kilde: Norddjurs Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.