Nyt fra Grenaa i politiets døgnrapport

Profilbillede

Grenaa er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

 

**

 

Ukrudtsbrænder formentlig årsag til nedbrændt carport

Torsdag kl. 14.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i en carport ved Dr. Louise Vej i Grenaa. Da patruljen ankom til stedet, kunne betjentene konstatere, at carporten og det tilhørende redskabsrum og udhus var overtændt, og at ilden havde fået fat i tagudhænget på den tilstødende villa.

Brandvæsnet var i fuld gang med at slukke branden og arbejdede på højtryk for at sikre, at ilden ikke spredte sig yderligere til huset. Det lykkedes at holde ilden væk fra huset, men tre vinduer var sprængt som følge af varmen, og udhængsbredder og plasttagrender var smeltet. Carporten og skuret stod ikke til at redde og brændte helt ned til grunden.

Det var ikke muligt at fastslå, hvor branden var opstået, men husets ejer forklarede, at han tidligere på dagen havde brændt ukrudt af ved brug af en ukrudtsbrænder, og det er sandsynligvis det, der har startet branden.

 

Pas på ukrudtsbrænderen

Hvert år opstår der brande i skure eller huse som følge af forkert brug af ukrudtsbrænder, derfor er det en rigtig god idé at følge nedenstående råd fra Sikkerhedsstyrelsen, inden du tænder din ukrudtsbrænder:

  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
  • Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
  • Hold øje med glemte gløder
  • Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
  • Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
  • Hav altid brandslukningsudstyr i nærheden (fx en vandslange)

**

Forsøgte at sælge narko via Snapchat

Østjyllands Politis specialpatrulje blev torsdag opmærksom på en Snapchat-profil, der reklamerede med salg af narko. En betjent foregav at være interesseret køber og lavede en aftale med manden bag profilen om at mødes ved en adresse i Aarhus C.

Kl. 18.35 kom en bil kørende ind på den parkeringsplads, hvor betjentene havde aftalt at mødes med sælgeren. Betjentene, der var klædt i civilt tøj, tog kontakt til de tre mænd i bilen og gjorde dem bekendt med, at det var politiet, de havde handlet med.

De tre mænd på 20, 21 og 22 år blev alle anholdt og sigtet for forsøg på salg af narkotika. I bilen blev der fundet en mindre mængde kokain og tramadoltabletter, som den 22-årige mand blev sigtet for besiddelse af, og en flaske med væske, der formodes at være kodein.

**

Fandt hash og ketamin ved Godsbanen

Torsdag eftermiddag/aften var Østjyllands Politis specialpatrulje en tur forbi Godsbanen i Aarhus. Kort før kl. 17 var de forbi Sidesporet ved Thomas Koppels Gade, hvor en mand, ved synet af betjentene, fik travlt med at tage kontakt til en gruppe, der sad ved nogle bænke.

Betjentene havde mistanke om, at han ville advare gruppen om politiets tilstedeværelse, og betjentene kunne se, at en af personerne i gruppen forsøgte at skjule noget. Da betjentene kom ned til bænkene, kunne de konstatere, at der lugtede kraftigt af hash, og de fandt også den skjulte genstand, som viste sig at være en pose med en mindre mængde hash. En 23-årig mand blev sigtet for besiddelse af narkotika.

Kl. 18.20 havde betjentene bevæget sig op til Skovgårdsgade, hvor de også bemærkede, at der lugtede af hash, dog uden at kunne konstatere, hvor lugten kom fra. De spottede en mand, der var ved at lukke døren ind til et værksted, og de tog kontakt til ham og to andre, der befandt sig på stedet. Betjentene kunne se, at der lå noget hvidt pulver på en tallerken, og en 28-årig mand erkendte, at det var hans ketamin, og han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika.

**

Sigtet for besiddelse af joints og piller

Torsdag kl. 20.45 kørte en patrulje forbi Fakta ved Kappelvænget, hvor de så en gruppe unge mænd, der stod og hang ud på parkeringspladsen. Da betjentene kørte ind på parkeringspladsen, kunne de se to mænd, der stak af ved synet af politibilen.

Den ene af betjentene hoppede ud af bilen og satte efter dem til fods, men kort efter valgte den ene af mændene selv at stoppe op og gå tilbage mod betjenten. Den 22-årige mand forklarede, at han var stukket af, da han var i besiddelse af flere joints. Betjentene fandt tre joints på ham, og han blev sigtet for narkobesiddelse.

Den anden mand på 23 år blev fundet i besiddelse af seks joints og seks tramadolpiller, der blev beslaglagt. Han blev også sigtet for narkobesiddelse.

**

Tumult efter uenighed om jakke

Natten til fredag kl. 02.49 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en bar på Storegade i Randers, hvor der var opstået tumult mellem to gæster, der tilsyneladende var kommet op at skændes over en jakke, som de begge mente tilhørte dem.

Diskussionen mundede ud i at den ene, en 25-årig mand, gav den anden, en 19-årig mand, flere lussinger på kinden, hvorefter en dørmand gik imellem de to mænd og tilbageholdt den 25-årige, indtil politiet ankom.

Betjentene bad gentagne gange den 25-årige om at oplyse navn og fødselsdato, hvilket han nægtede. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af både retsplejeloven og restaurationsloven.

**

Fuld bargæst sigtet for vold

Natten til fredag kl. 00.38 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en bar på Åboulevarden, der havde problemer med en meget fuld mand, der flere gange var blevet bedt om at forlade stedet. Manden havde igen forsøgt at komme ind på baren, men var blevet afvist, da han var for fuld, hvilket havde gjort ham så sur, at han havde stukket barmanageren en lussing.

Manden var herefter blevet trukket væk af nogle venner, men var kort efter vendt tilbage, hvorefter han atter var blevet ført ud, mens der blev ringet efter politiet. Da betjentene ankom, blev den 19-årige mand anholdt og sigtet for vold mod barmanageren.

**

Kvinde gik rundt på parkerede biler

Natten til fredag kl. 00.23 fik Østjyllands Politi anmeldelser om, at en tilsyneladende påvirket kvinde løb rundt på parkerede biler i området ved M.P. Bruuns Gade i Aarhus. Da en patrulje ankom til stedet, sad kvinden på en bil og råbte efter betjentene.

Kvinden blev bedt om at gå ned fra bilen, hvilket hun gjorde, men hun efterkom ikke anvisningerne om at dæmpe sig. Hun fortsatte med at råbe op, og det endte derfor med, at hun blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Brand i campingvogn

Fredag morgen kl. 05.37 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i en campingvogn, der holdt parkeret på Gavnøvænget i True ved Tilst. Da patruljen ankom til stedet, var brandvæsnet allerede godt i gang med slukningsarbejdet.

Kl. 06.08 var branden slukket, men campingvognen var helt udbrændt, og ilden havde også spredt sig til hegnet indtil nabogrunden, hvor store dele af hegnet var brændt væk. Ilden havde også lavet skade på nabohusets gavl. Årsagen til branden er endnu ukendt.

**

Færdsel

Torsdag kl. 11.28 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i Brabrand, da to kvindelige fodgængere på 58 og 75 år løb over for rødt lys i et fodgængerfelt, da de skulle nå en bus på den anden side. Kvinderne overså en bil, ført af en 26-årig mand, der kom kørende, og kvinderne blev ramt. De blev begge kørt til nærmere undersøgelse på hospitalet, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Torsdag kl. 16.35 blev en 42-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for hastighedsoverskridelse ved at have kørt mindst 130 km/t gennem vejarbejde, hvor der var skiltet med max 80 km/t, på Nordjyske Motorvej ved Randers SV.

Torsdag kl. 17.40 blev en 56-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje ved Gudenå Rasteplads på den Nordjyske Motorvej ved Randers NV.

Natten til fredag kl. 00.54 blev en 15-årig dreng sigtet for at køre knallert med en person bagpå, da han blev standset af en patrulje på Nyvangsvej i Randers NV.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På H. Giersings Allé i Højbjerg begået mellem torsdag den 19/5 kl. 08.30 og torsdag den 26/5 kl. 08.00
  • På Boulevarden i Odder begået mellem onsdag den 25/5 kl. 08.00 og torsdag den 26/5 kl. 13.30
  • På Sandmosevej i Højbjerg begået fredag den 27/5 kl. 00.27
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi