Nyt fra Grenaa i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Grenaa er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

Mand med pistol skabte utryghed blandt flere borgere

En borger ringede mandag formiddag til Østjyllands Politi og oplyste, at hun kort forinden havde set en mand gå rundt med en pistol i hånden i krydset Hans Broges Gade og Marselis Boulevard i Aarhus C. Der var ifølge anmeldelsen tale om en midaldrende mand, som gik og pegede lidt tilfældigt rundt med en sort/sølvfarvet pistol. Han var desuden i besiddelse af en kuffert på hjul.

Kort tid efter modtog Østjyllands Politi endnu en anmeldelse om, at den formodentligt samme person havde viftet med en pistollignende genstand på Sumatravej på Aarhus Havn, hvorfor en patrulje blev sendt til det pågældende sted for at udfinde den pågældende mand.

Ved politiets ankomst til stedet spottede betjentene hurtigt en mand, der kom gående på Sydhavnsvej og Østhavnsvej og passede på signalementet. Han blev derfor bedt om at fremvise sine hænder og blev straks ilagt håndjern.

Manden blev under en efterfølgende visitation fundet i besiddelse af en sølvfarvet pistol, som på daværende tidspunkt var blevet placeret i hans bukselinning. Han blev desuden fundet i besiddelse af en foldbar hobbykniv, der – ligesom pistolen – blev beslaglagt.

I kufferten fandt politiet yderligere to pistoler, som også blev beslaglagt. Alle tre pistoler viste sig dog at være såkaldte hardball-pistoler. Den 64-årige mand blev derfor blot sigtet efter ordensbekendtgørelsen, da han havde gået med den ene pistol synligt fremme, og pistolen lignede en ægte pistol, hvilket dermed var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Han blev også sigtet for at overtræde knivloven.

Østjyllands Politi modtog samtidig med anholdelsen af den 64-årige mand endnu en henvendelse fra en bekymret borger, der havde set den samme mand sidde med den sølvfarvede pistol fremme ved et busstoppested ved Saralystparken i Højbjerg tidligere på formiddagen. Politiet vil derfor gerne sige tak til de mange opmærksomme borgere, som hjalp til hurtig håndtering og opklaring af sagen.

**

 

Tyveri fra personbiler

Østjyllands Politi modtager jævnligt anmeldelser om tyveri fra personbiler – og i løbet af det seneste døgns tid har flere bilejere opdaget knuste ruder på deres køretøjer.

På Østerby Allé i Tranbjerg J opdagede en bilejer mandag morgen, at hans parkerede bil havde fået stjålet blandt andet instrumentbræt og musikanlæg efter at forreste højre siderude var blevet knust. Den samme rude var blevet knust på en bil, der havde holdt parkeret på Vikærsvej i Risskov, hvorefter rattet var blevet stjålet fra bilen. Tyverierne er begge blevet begået i løbet af perioden fra omkring søndag aften kl. 22.00 til mandag morgen kl. 07.30.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man parkerer på parkeringspladser, der er belyst eller overvåget, hvis man har mulighed for det. En anden mulighed er at installere en ekstra ratlås på sit bilrat for at undgå tyveri af netop dette. I rattet sidder en airbag, som oftest er årsagen til, at de kan have værdi for tyvene at gå efter.

Efterlad derudover aldrig tasker eller andre værdigenstande liggende synligt fremme i bilen, da det kan gøre det mere eftertragtet for tyven at vælge lige netop din bil at begå indbrud i.

**

 

Færdsel:

Mandag kl. 10.30 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en lastbil var gået i stå og blokerede en del af rundkørslen ved Ringboulevarden i Randers NV. Ingen personer var kommet til skade, men oprydningsarbejdet tog et par timer og medførte en del trafikale udfordringer i formiddagstrafikken.

Mandag kl. 14.17 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst i nordgående retning. I forbindelse med opbremsninger påkørte en 31-årig mandlig bilist en forankørende bil ført af en 23-årig kvinde. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

Mandag kl. 15.44 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej nær Grundfør ved Hinnerup. En 61-årig mandlig bilist påkørte en 37-årig kvindelig bilist, som kørte foran og pludselig bremsede op. Ingen personer kom umiddelbart til skade, mens episoden medførte en del yderligere kødannelse på motorvejen i nordgående retning.

Mandag kl. 16.56 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Højbjerg, hvor i alt tre køretøjer ført af henholdsvis en 77-årig mand, en 60-årig kvinde og en 47-årig kvinde. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 77-årige blev sigtet for at forsage uheldet, da han ikke orienterede sig bagud inden han foretog et vognbaneskift og ramte en anden bil, hvorefter han kørte ind i det tredje involverede køretøj.

Mandag kl. 18.54 skete der et færdselsuheld på Fladbrovej i Randers NV. I krydset ved Mosevænget påkørte en 58-årig mandlig bilist en 48-årig mandlig bilist, som holdt og skulle svinge til højre. Den 58-årige overså den 48-årige og påkørte denne bagfra, hvorefter den 48-åriges bil blev skubbet over i et tredje køretøj, ført af en 59-årig mand, der holdt stille for ubetinget vigepligt på Mosevænget. 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i politikredsen:
På Hindøvænget i Tilst begået mellem lørdag d. 12/8 kl. 11.00 og mandag d. 14/8 kl. 09.30
På Møllevangs Allé i Aarhus V begået mellem mandag d. 31/7 kl. 10.00 og mandag d. 14/8 kl. 10.30
På Kristrupvej i Randers SØ begået mellem mandag d. 31/7 kl. 00.00 og søndag d. 13/8 kl. 00.00
På Haslevej i Åbyhøj begået mellem søndag d. 13/8 kl. 17.00 og mandag d. 14/8 kl. 08.00
På Solbakkevej i Grenaa begået mandag d. 14/8 kl. 15.10
På Chr. Richardts Vej i Aarhus C begået tirsdag d. 15/8 mellem kl. 01.39 og kl. 01.44
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi