Nyt fra Grenaa i politiets døgnrapport

Profilbillede

Grenaa er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 30-årig argentinsk mand, der sigtes for ulovligt ophold i landet. Manden henvendte sig i tirsdags på politigården i Aarhus med ønske om at få stemplet sit pas, men her kunne betjentene konstatere, at manden hverken var i besiddelse af gyldigt visum eller opholdstilladelse, og han blev derfor anholdt. 

Sagen har nu været forelagt Udlændingestyrelsen, der har besluttet, at den 30-årige mand skal udvises af landet med et indrejseforbud på to år. Han fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, indtil udvisningen kan effektueres.

**

Flere narkosigtelser under festival

Østjyllands Politis specialpatrulje var torsdag aften til stede ved NorthSide Festival, der bliver afholdt på Eskelundvej i Viby, og de fik fat i flere personer, som havde stoffer på sig. Det kastede en del sigtelser og klippede armbånd af sig. 

Først på aftenen fik politiet et tip om, at der blev solgt stoffer ud for festivalpladsen, og kl. 19.36 fik betjentene mistanke til to mænd på 22 og 24 år, der sad i en bil tæt pladsen. Under en ransagning af bilen fandt betjentene nogle tramadol-piller, som blev beslaglagt, og ved et kig i den enes telefon, fandt patruljen beskeder, der indikerede, at de havde planer om at sælge kokain. 

Begge mænd blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på salg af euforiserende stoffer. 

Derudover blev der skrevet 14 sager inde på selve festivalpladsen for besiddelse af hash, kokain og MDMA. Blandt andet med hjælp fra festivalens vagter. 

En 42-årig mand blev for eksempel opdaget af en vagt omkring kl. 20.30, mens han var i færd med at sniffe noget pulver fra en telefon, og da vagten kom hen til ham, smed han en lille pose fra sig. Posen viste sig at indeholde MDMA, og den 42-årige blev overdraget til politiet. 

En time senere fik den civilklædte specialpatrulje fat i en 27-årig mand, der stod og linede kokain op på en telefon, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og smidt ud fra festivalen. Samme skæbne overgik flere festivalgæster, der stod og røg joints foran scenen. 

En af dem, en 30-årig mand, stod ovenikøbet og blæste hashrøg ud i hovedet på en civilklædt betjent, som befandt sig lige ved siden af ham. Da betjenten viste sit skilt, smed den 30-årige jointen fra sig, men han slap dog ikke for en sigtelse og et klippet armbånd. 

En 19-årig mand, der virkede påvirket, blev visiteret af specialpatruljen, og da han havde en pakke med tramadol-piller på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Det var dog ikke muligt at klippe hans armbånd, da han ikke havde noget. Han blev derfor også sigtet for at have sneget sig ind uden at have betalt.  
Ud over den 19-årige blev yderligere en person sigtet for at ulovligt at skaffe sig adgang til festivallen.

Derudover blev to personer med bandetilknytning bortvist, da festivalen ikke ønsker folk med bandetilknytning på pladsen. 

Østjyllands Politi vil igen fredag være til stede på festivalen og konsekvensen er den samme, hvis man bliver taget med nogen form for stoffer på sig: En sigtelse fra politiet og bortvisning fra festivalen. 

** 

 

Sigtet for at gå rundt midt på skinnerne

Flere personer, der gik berusede hjem fra NorthSide Festival torsdag aften, valgte at gå midt ude på vejene eller langs skinnerne på jernbanen. 

Kl. 22.07 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en beruset mand gik rundt midt ude på skinnerne vest for Ringgadebroen i Aarhus, og at en lokofører havde stoppet sit tog, da han fik meldingen om person på skinnerne. 

Lidt længere fremme fik en patrulje øje på en 30-årig mand, som gik rundt på skinnerne. Han fortalte, at han var på vej hjem fra festival, og at han ikke helt vidste, hvordan han var endt på banelegemet. 

Den 30-årige endte med en sigtelse for overtrædelse af jernbaneloven og blev hjulpet væk fra skinnerne og op på vejen. 

Østjyllands Politi opfordrer på det kraftigste til, at man hverken bevæger sig ud på skinnerne eller midt på uafspærrede veje – da det kan skabe meget farlige situationer. 

**

 

Fik stjålet sin telefon og fandt selv frem til tyven

Torsdag kl. 23.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 26-årig kvinde, der havde fået stjålet sin telefon på en bar på Åboulevarden, men selv havde fundet frem til tyven.

Den 26-årige kvinde har forklaret til politiet, at hun havde lagt sin mobiltelefon fra sig og var gået hen til et anden bord, mens hendes ven blev tilbage i baren. Her var han blevet kontaktet af nogle kvinder, der havde spurgt, om det var hans telefon, hvilket han havde afvist. Kort efter var både kvinderne og telefonen væk. 

Via Find My iPhone fandt den 26-årige kvinde ud af, at hendes telefon befandt sig på en anden restauration, og hun gik sammen med sine venner derhen, hvor hun spottede kvinderne fra tidligere. Hun konfronterede dem med sin mistanke og bad den ene af dem om at se, hvad hun havde i tasken. 

Kvinden tog tre mobiltelefoner op fra sin taske, hvoraf den ene tilhørte den 26-årige kvinde, der herefter kontaktede politiet. Da politiet ankom til stedet, stod anmelderen og en vagt med tre kvinder, hvoraf den ene var hende, der havde haft telefonen i sin taske. 

Betjentene tog kontakt til den 22-årige kvinde, men de kunne ikke få lov til at tale med hende, da en af de andre kvinder blev ved med at afbryde. Hun blev gentagne gange bedt om at træde væk og ikke forstyrre politiets arbejde. Dette nægtede den 29-årige kvinde at efterkomme, hvorfor hun blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. 

Betjentene fik herefter mulighed for at tale mere med den 22-årige kvinde fra Peru, der blev anholdt og sigtet for tyveriet og fik en straksbøde på 5000 kroner. Hun bliver nu tilbageholdt på udlændingeloven i op til 3x24 timer, mens hendes sag forelægges for Udlændingestyrelsen.  

**

 

Smed poser med kokain fra sig

En 26-årig mand fik torsdag kl. 17.10 meget travlt, da han på Bispehavevej fik øje på en patrulje fra Østjyllands Politi. Den 26-årige løb afsted og under sin flugt smed han en pose fra sig, inden han løb hen over Rymarken og ind på Hasle Centervej, hvor en betjent indhentede ham og lagde ham i håndjern. 

Den 26-årige havde en del tusinde kroner i kontanter på sig, og posen, han havde smidt fra sig, viste sig at indeholde flere salgsposer med kokain. 

Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Sigtet for at blotte sig foran pige og kvinde

Østjyllands Politi fik torsdag eftermiddag anmeldelser om to tilfælde, hvor en mand havde blottet sig i Hinnerup. 

Kl. 16.50 cyklede en 13-årig pige forbi Hinnerup-Badet, da hun så en mand stå med blottet lem ved siden af den sti, hun cyklede på. Pigen skyndte sig videre og fortalte sine forældre om episoden, hvorefter politiet blev kontaktet. 

Nogle få minutter efter kom en 61-årig kvinde gående ved Hinnerup-Badet, da hun så en mand tage sit lem frem og begynde at onanere foran hende. Da kvinden gik hen for at konfrontere ham, skyndte han sig hen til sin bil og kørte derfra. 

Kvinden fik taget et billede af bilen og nummerpladen, og det ledte politiet frem til en 50-årig mand fra lokalområdet, som blev sigtet for blufærdighedskrænkelse. 

**

 

Synligt våben skabte utryghed i bank

Torsdag kl. 13.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en bank i det centrale Aarhus, der netop havde haft besøg af en mand, der skulle hente et dankort. I forbindelse med, at manden skulle fremvise ID, havde han åbnet sin taske, hvor bankens medarbejdere kunne se, at der lå en pistol i. 

Den 54-årige mand forklarede personalet, at der var tale om en afladt pistol og tilbød at vise den frem, så de kunne se, at den ikke var farlig. Personalet valgte dog i stedet at kontakte politiet. 

Der blev sendt flere patruljer til stedet, og den 54-årige mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven ved ikke at have transporteret sit våben, som han havde tilladelse til, på en hensigtsmæssig måde. 

**

 

Aggressiv mand anholdt foran beværtning

En 24-årig mand blev natten til fredag kl. 4.45 anholdt, efter han havde skabt uro ved en beværtning på Fiskergyde i Aarhus C. Den 24-årige var blevet bortvist fra stedet, efter han havde generet flere gæster, men han nægtede at acceptere bortvisningen og forsøgte gentagne gange at komme ind. 

Da politiet kom forbi, stod den 24-årige og råbte af dørmanden, og patruljen forsøgte at få manden til at forstå, at han skulle gå væk fra stedet. 

Han var dog fortsat opfarende og i stedet for at gå, valgte han at stille sig og tisse op af bygningen lige foran betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Da han af flere omgange nægtede at oplyse sit navn og sin fødselsdato, fik han yderligere en sigtelse. 

**

 

To mænd sigtet efter slagsmål

To berusede mænd kom natten til fredag kl. 3.37 op at toppes på en beværtning på Skt. Clemens Stræde i Aarhus C. Mændene skubbede til hinanden og hev fat i hinanden midt på dansegulvet, og da det udviklede sig til et slagsmål, blev politiet tilkaldt, mens dørmændene fik dem gelejdet ud fra stedet. 

De to mænd, der er hhv. 24 og 25 år, blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. Ingen af dem var umiddelbart kommet noget til. 

**

 

Viste langefinger og råbte af patrulje

En patrulje gik natten til fredag kl. 2.03 på Åboulevarden i Aarhus, da en ung mand umotiveret viste sin langefinger til betjentene og grinede af dem. Betjentene tog kontakt til ham for at høre, hvad han ville, men manden blev nu aggressiv og råbte nogle knap så pæne skældsord efter dem. 

Den 22-årige mand blev derfor anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. 

**

 

Reklamebud bidt af hund

Torsdag kl. 17.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 24-årig mand, der i forbindelse med uddeling af reklamer var blevet bidt af en hund i Grenaa. Den 24-årige mand har forklaret til politiet, at hunden sad ved huset og forskrækket trak sig tilbage, da han åbnede brevsprækken. 

Kort efter kom hunden dog løbende tilbage imod ham, og han gik derfor baglæns hen til sin bil og forsøgte at vifte hunden væk med reklamerne, da den stod aggressivt foran ham. Det førte til, at hunden bed ham i skinnebenet, og hundens ejer, en 46-årig kvinde, blev derfor sigtet for overtrædelse af hundeloven.

**

 

Stjal juice fra Netto

Torsdag kl. 20.12 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Tilst Parkvej i Tilst, hvor medarbejderne havde tilbageholdt en udenlandsk mand, der havde stjålet varer fra butikken. En vagt havde på videoovervågningen set manden putte nogle juice ned i sin rygsæk, som han efterfølgende ikke havde betalt for. 

Vagten tog kontakt til manden, da han var kommet uden for butikken, hvorefter han bad ham følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da politiet ankom til stedet, blev den 44-årige mand fra Rumænien anholdt og sigtet for butikstyveri og fik en straksbøde på 500 kr. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 08.35 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Hørning, da en 52-årig mandlig bilist bremsede op for at dreje til venstre ind på motorvejsafkørslen. Dette opdagede den bagvedkørende bil, ført af en 41-årig mand, for sent, og der skete sammenstød. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade. Den 41-årige mand blev sigtet for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed. 

Torsdag kl. 17.09 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Bispehavevej i Aarhus V.

Natten til fredag kl. 04.19 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Nørre Allé i Aarhus C. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Hasselengen i Hasselager begået torsdag den 2/6
På Jernbanevej i Grenaa begået torsdag den 2/6 mellem kl. 06.45 og kl. 20.00 Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi