Nyt fra Grenaa i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Grenaa er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. Ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør


**

Formodede indbrudstyve taget på fersk gerning

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte natten til onsdag kl. 01.12 til Sigridsvej i Brabrand, hvor der var anmeldelse om, at to mørkklædte personer forsøgte at bryde en dør op ved hjælp af et koben og en skruetrækker.

Patruljen kom hurtigt og lysløst til stedet, hvor de så lys fra flere lommelygter bevæge sig i opgangen på adressen. Betjentene tændte lyset og skyndte sig op ad trappen, hvor de på tredje sal fandt to unge mænd på hhv. 17 og 21 år, som begge var klædt i sort. De to mænd havde meget forskellige forklaringer på, hvad de lavede i opgangen, og på dørene på lejligheder på både første og tredje sal sås tydelige mærker fra opbrud.

De to mænd blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud.


**

 

Fandt frem til stjålet cykel via salsannonce

Østjyllands Politi blev tirsdag kl. 14.47 kontaktet af en kvinde, som havde fået sin søns cykel stjålet i forbindelse med et indbrud i maj sidste år. Nu havde kvinden imidlertid fundet den stjålne cykel sat til salg i en salgsgruppe på Facebook, og kvinden kontaktede derfor både sælger og politiet.

Kvinden lavede en aftale med den 48-årige mand, som havde sat cyklen til salg, om at komme og købe den på hans adresse i Lystrup. Hvad manden ikke vidste var dog, at politiet også kom med.

Betjentene præsenterede sig for sælgeren og fortalte ham, at han var sigtet for hæleri. Manden nægtede at have kendskab til, at cyklen skulle være stjålet og fortalte, at han havde hentet den på genbrugsstationen. Betjentene valgte dog at kigge lidt nærmere indenfor i mandens lejlighed, og her fandt de fem yderligere cykler.

Den 48-årige blev anholdt og sigtet for hæleri og taget med på stationen, mens kvinden og hendes søn fik deres cykel tilbage.

**

 

Spillede høj musik og tilsvinede betjente

Østjyllands Politi modtog natten til onsdag kl. 03.49 anmeldelse om, at der i en lejlighed på en adresse i Egå blev spillet meget høj musik til gene for naboerne. Manden i den pågældende lejlighed var desuden set stå med en stor kniv i hånden, når naboer havde forsøgt at henvende sig og bede ham skrue ned.

En patrulje kørte derfor til adressen og fik en snak med den 23-årige mand, som befandt sig i lejligheden. Den 23-årige lovede at skrue ned og patruljen kørte igen, men allerede et kvarter efter, kom der nye anmeldelser om, at der blev spillet høj musik.

Da betjentene igen bankede på, blev den 23-årige opfarende og aggressiv, udtalte flere fornærmelser mod betjentene, og spændte op i kroppen og modsatte sig, da betjentene ville anholde ham.

Den 23-årige blev taget med på politistationen og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fornærmelser mod polititjenestemænd.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 15.01 skete der et færdselsuheld på Nørregade i Aarhus C, da en 21-årig mandlig bilist, som kom kørende ad Paradisgade nordgående retning, ville dreje til venstre ad Nørregade, og her påkørte en 21-årig kvindelig cyklist, som kom kørende i østgående retning. Kvinden kom ikke umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

En 18-årig mandlig bilist blev mandag anholdt og sigtet for narko- og spirituskørsel, da han blev standset på Romalt Boulevard i Randers. Den 18-årige blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

En 24-årig mandlig bilist blev natten til onsdag kl. 02.43 sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset på Skovvangsvej i Aarhus. I forbindelse med standsningen blev to piger på hhv. 15 og 17 år desuden anholdt og taget med på stationen, da de nægtede at opgive deres navn til politiet.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Sommerlyst i Grenaa, begået mellem lørdag den 15/7 kl. 15.00 og tirsdag den 18/7 kl. 11.00
  • På Ornevej i Aarhus V begået mellem søndag den 16/7 kl. 18.00 og tirsdag den 18/7 kl. 15.00
  • På Hyldehaven i Lystrup begået onsdag den 19/7 kl. 00.25

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi