Er dit barn vild med at undersøge og opdage nye ting? Til efteråret kan børn i 5.-6. klasse i Grenaa deltage i et gratis fritidstilbud, hvor verden bliver udforsket gennem videnskabelige aktiviteter. Tilmeldingen til Videnskabsklubben åbner 31. august kl. 10.
Der er videnskab i alt. Jorden, vi går på, gemmer på krible-krable-liv, stolen, vi sidder på, er sammensat af atomer, og brødet, vi spiser, består af milliarder af celler.
Det hele venter bare på at blive undersøgt.
Til efteråret kan nysgerrige børn, der elsker at udforske verden omkring sig, gøre netop dét gennem Videnskabsklubben, som vender tilbage til Grenaa og tilbyder et unikt fritidstilbud for børn i 5.-6. klasse.
Tilbuddet er gratis, og tilmeldingen åbner 31. august kl. 10 på Videnskabsklubbens hjemmeside.
“Det handler ikke om at være bedst”
Det er 3. år i træk, at børn i Grenaa får mulighed for at fordybe sig i videnskabelige eksperimenter og leg efter skole i deres helt egen videnskabsklub.
Videnskabsklubben er en ikke-statslig organisation, som arbejder for at tilbyde børn og unge et inspirerende og præstationsfrit fritidstilbud, hvor de på tværs af baggrund, køn og alder kan mødes og undre sig i fællesskab.
“I Videnskabsklubben kan børn og unge fordybe sig i videnskabelige eksperimenter og leg efter skole. Vi skaber rammerne for, at de kan mødes i et interessefællesskab, hvor det ikke handler om at være bedst, men om at være med,” siger Rikke Schmidt Kjærgaard, som er direktør i Videnskabsklubben, der i 2024 udbyder fritidsaktiviteter for børn i 55 byer.
Børn i 5.-6. klasse lærer om mikrobiologi
Hver tirsdag fra kl. 16.00-17.30 i ugerne 43 til 49 bliver dørene til Grenaa Gymnasium slået op for børn i 5.-6. klasse, som har lyst til at lege med sjove og inspirerende aktiviteter, forsøg og eksperimenter.
Det overordnede emne er mikrobiologi, og "miniforskerne” lærer i løbet af de 7 uger om mikroskopiske organismers betydning for Jorden.
Børnene skal blandt andet studere gærceller og andre bittesmå mikroorganismer under lup i et mikroskop, lave deres egen CO2 og bruge den til at puste balloner op og eksperimentere med deres egen surdej og fermentering.
Underviserne er frivillige gymnasieelever, der selv brænder for videnskab.
Fakta:
Videnskabsklubben er en NGO (non profit), og tilbuddet er gratis, takket være økonomisk støtte fra blandt andet Novo Nordisk Fonden. I 2022 fik Videnskabsklubben overrakt Amalienborgprisen og Amalienborgmedaljen fra Kongehuset for sit arbejde med at udbrede videnskab blandt børn og unge.
I 2024 får cirka 1.200 børn i 55 byer mulighed for at gå til videnskab i fritiden gennem Videnskabsklubben. Ca. 400 frivillige gymnasieelever varetager undervisningen