Falske bankbude hærger i Grenaa: Ældre kvinder snydt for tusindvis af kroner

Profilbillede
dato

Torsdag modtog Østjyllands Politi tre anmeldelser fra ældre kvinder i Grenaa, som var blevet bedraget af kriminelle, der havde udgivet sig for at være bankansatte. 

En kvinde på 85 år blev omkring middagstid kontaktet af en "bankmand", der informerede hende om, at der var blevet trukket penge fra hendes konto, og at hun derfor skulle have et nyt kreditkort. Hun skulle blot oplyse pinkoden til det gamle kort, hvorefter en bankmedarbejder ville komme og hente det, så hun kunne få et nyt. 

Kort tid efter blev kvindens kreditkort afhentet af et "bankbud", og kort tid efter blev der trukket flere tusinde kroner fra det. 

På nøjagtig samme måde blev en 92-årig og en 76-årig også frarøvet deres kreditkort og flere tusinde kroner den samme dag. 

Østjyllands Politi undersøger nu sagerne og opfordrer endnu engang til, at man aldrig giver sin kode eller sit kreditkort til nogen. Banken vil aldrig anmode om kode eller kort på denne måde. Det er en god idé at tale med dine ældre familiemedlemmer og advare dem mod denne type svindel. 

Kilde: Politiets Døgnrapport