Ældre snydt af svindlere udgivende sig for at være fra banken

Profilbillede
dato

Torsdag blev flere ældre borgere i Østjylland udsat for svindel eller forsøg herpå af kriminelle, der udgav sig for at være bankmedarbejdere. Østjyllands Politi har modtaget seks anmeldelser fra ældre borgere, der blev kontaktet af en person, der påstod, at nogen forsøgte at få adgang til deres bankkonti.

De ældre blev fortalt, at de skulle have et nyt kreditkort og blev bedt om at oplyse deres pinkode, hvorefter en mand ville hente det gamle kort. Resultatet var, at to ældre kvinder fra Grenaa og en fra Aarhus N mistede deres kort, hvorefter de kriminelle hævede nogle tusinde kroner fra de franarrede konti.

Desuden blev to kvinder fra Hjortshøj og Grenaa samt en mand fra Skødstrup forsøgt snydt, men disse forsøgte svindelofre udleverede ikke deres kort. Østjyllands Politi efterforsker nu sagerne og understreger, at man aldrig bør udlevere hverken koder eller kort til nogen. Det bliver også pointeret, at en bank aldrig ville kontakte kunder på den beskrevne måde.

Politiet anbefaler, at man tager en snak med ældre familiemedlemmer om at lægge røret på, hvis de modtager mistænkelige opkald af denne art.

Kilde: Politiets Døgnrapport